The Backyard Astronomer’s Guide* Ο πιο πλήρης οδηγός

The Backyard Astronomer’s Guide* Ο πιο πλήρης οδηγός

Τον Terence Dickinson τον γνωρίσαμε ως συγγραφέα του NightWatch. Ποιος ο λόγος που έγραψε και το Backyard; Τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα NightWatch;

Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι: δύο NightWatch μαζί! Πραγματικά, η ύλη του Backyard είναι διπλάσια από την ύλη του NightWatch. Η ποσότητα της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή. Ο εξοπλισμός, η παρατήρηση και οι τεχνικές είναι οι τρεις θεματικές ενότητες του βιβλίου, που αναπτύσσονται εξαντλητικά, σε μεγάλο βάθος. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς οδηγό ερασιτεχνικής αστρονομίας με μεγαλύτερη πληρότητα.
Περισσότερες από 800 έγχρωμες φωτογραφίες, διαγράμματα και διαφωτιστικά σχήματα. Οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς θα πάρετε φωτογραφίες του ουρανού με ψηφιακή μηχανή. Έξυπνες συμβουλές για τη χρήση ρομποτικού τηλεσκοπίου, για τον καθαρισμό των οπτικών και για το πώς θα ευθυγραμμίσετε την ισημερινή σας στήριξη. Δεκάδες ενημερωμένες και αξιόπιστες υποδείξεις σχετικά με τον εξοπλισμό και πολλά άλλα.

Ενδεχομένως τέτοιος όγκος πληροφορίας να πέφτει “βαρύς” για τον εντελώς αρχάριο. Γι’ αυτόν το NightWatch παραμένει το πιο κατάλληλο βιβλίο. Μα για τον πιο προχωρημένο ερασιτέχνη, εκείνον που ήδη έχει κάνει βίωμα το περιεχόμενο του NightWatch και δε βλέπει την ώρα να βουτήξει σε πιο βαθιά νερά, το βιβλίο είναι ένα:
The Backyard Astronomer’s Guide.

Το καλογραμμένο κείμενο, από έναν πάντα μαγεμένο και μαγευτικό Dickinson, οι θαυμάσιες φωτογραφίες του Alan Dyer και η γνωστή ποιότητα έκδοσης συμπληρώνουν την εικόνα.

Χρόνια περιμέναμε μια καινούρια, αναθεωρημένη αμερικάνικη έκδοση του Backyard, και την προσφέρουμε τώρα στο κοινό της χώρας μας μεταφρασμένη, πλήρη και σύγχρονη. Έτσι, με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε ένα ολόφρεσκο The Backyard Astronomer’s Guide στα ελληνικά.

Καλή ανάγνωση!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης