ΧΟΡΗΓΟΙ

Ουράνιες Συναντήσεις


Ένα μοναδικό ραντεβού δίνουν κάθε βράδυ τον μήνα Μάρτιο η Αφροδίτη με τον Δία στον νυχτερινό ουρανό


Αν κοιτάξτε δυτικά νωρίς το βράδυ είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε δύο λαμπερά αστέρια που δεσπόζουν στον νυχτερινό ουρανό. Πρόκειται για μία σπάνια και πανέμορφη πλανητική συνάντηση, του Δία και της Αφροδίτης.


Η συνάντηση αυτή στην Αστρονομία αποκαλείτε Σύνοδος και χαρακτηρίζει το φαινόμενο κατά το οποίο σώματα (συνήθως δυο) του Ηλιακού Συστήματος, για παράδειγμα πλανήτες ή δορυφόροι (π.χ. σύνοδος Σελήνης) ή ο Ήλιος, παρουσιάζουν το ίδιο ουράνιο μήκος ως προς την Γη, δηλαδή για τον γήινο παρατηρητή.


Αν παρατηρήσετε αυτά τα δύο ουράνια σώματα κάθε βράδυ θα δείτε ότι το ένα πλησιάζει το άλλο. Την Τετάρτη 14 Μαρτίου θα βρεθούν στην πιο κοντινή τους απόσταση για τους παρατηρητές στην Γη, μόλις 3 μοίρες μακριά ο ένας από τον άλλον. Προς τα τέλη του μήνα, στις 23 άλλο ένα ουράνιο σώμα μπαίνει στο πλάνο, η πανέμορφη Σελήνη ολοκληρώνοντας μία μαγευτική εικόνα. Δεν χρειάζεται τηλεσκόπιο ή κιάλια για την παρατήρηση, αρκεί μία βόλτα στο λιμάνι τώρα που γλύκανε ο καιρός για να απολαύσετε αυτή την ουράνια συνάντηση.

 


Σχόλια

Επισκέπτης : 1KOwNeMb
Δημιουργήθηκε στις : 2013-10-06 01:21:18 (3 Χρόνια)

That's the best answer by far! Thanks for <a href="http://emtwbyolw.com">cotgnibutinr.</a>

Επισκέπτης : 4FbjfAJh
Δημιουργήθηκε στις : 2013-10-05 17:37:20 (3 Χρόνια)

No copalmints on this end, simply a good piece.

Επισκέπτης : nmvUluybEp
Δημιουργήθηκε στις : 2012-03-25 04:10:07 (5 Χρόνια)

oNtDKP , [url=http://geshxktupzgm.com/]geshxktupzgm[/url], [link=http://qyqbablgvkdt.com/]qyqbablgvkdt[/link], http://zkfampdaapfn.com/

Κάντε ένα Σχόλιο για αυτή τη σελίδα
Χρόνος εκτέλεσης : 0.089 δευτερόλεπτα