ΧΟΡΗΓΟΙ

Ομιλίες - ΠαρουσιάσειςΠέντε μαθητές λυκείων είναι οι φετινοί νικητές του 15ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 4η Αστρονομική Ολυμπιάδα, τον Σεπτέμβριο στο Πεκίνο.


Πρόκειται για τους Ορφέα Βουτυρά από το 1ο Τοσίτσειο Εκάλης και τον Γιώργο Λιούτα από το 1ο Λύκειο Τρικάλων, που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση, την Δέσποινα Παζούλη από το 3ο Λύκειο Δράμας, τον Νίκο Φλεμοτόμο από το 1ο Αρσάκειο Ψυχικού και τον Αθανάσιο Μητράκη από το ελληνικό Λύκειο Βρυξελλών.


Οι τρεις πρώτοι μαθητές αναδείχθηκαν οι μεγάλοι επιτυχόντες του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού, που διεξήχθη στο Βόλο, και θα μεταβούν τον Ιούλιο για δέκα μέρες στη NASA, με τη συνδρομή του Ευγενείδιου Ιδρύματος.


Οι μαθητές παρακολούθησαν, μεταξύ δεκάδων άλλων μαθητών, το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας Βόλου και τα μηνιαία μαθήματα που γίνονται κατά τη διάρκεια του έτους. Οι Λιούτας, Βουτυράς και Μητράκης μετείχαν και πέρυσι στη 3η Ολυμπιάδα της Τεχεράνης και απέσπασαν δύο τιμητικούς επαίνους.


Στον πανελλήνιο διαγωνισμό μετείχαν 30 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι πέτυχαν στην 1η φάση «ΕΥΔΟΞΟΣ» και στη 2η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ», η οποία έγινε στα κεντρικά Λύκεια των Νομών και Διαμερισμάτων της χώρας με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.


Στον ίδιο διαγωνισμό, αλλά με διαφορετικά θέματα, μετείχαν εφέτος για πρώτη φορά και μαθητές του Γυμνασίου από σχολεία όλης της Ελλάδας. Σε αυτόν αναδείχθηκαν οι μαθητές: Ευθύμιος Πράπας, του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, Ελένη Τσαπράζη του Γυμνασίου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, Ιωάννα Κούρκουλου Ιωάννα, του 1ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών Αττικής, Αναστάσιος Μαυρίδης, του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, Πηνελόπη Μάγειρα, του Γυμνασίου Αυγουλέα Λιναρδάτου Αθηνών και Γιώργος Δρακονταειδής, του Γυμνασίου Ληξουρίου Κεφαλονιάς.


Τα βραβεία και οι έπαινοι προς τους μαθητές καθώς και τα τιμητικά διπλώματα προς τα σχολεία τους, θα απονεμηθούν σε επίσημη τελετή, που θα γίνει στο Βόλο τον Οκτώβριο.

 

 

<<site map

Χρόνος εκτέλεσης : 0.069 δευτερόλεπτα