ΧΟΡΗΓΟΙ

Ο Μηχανισμός των αντικυθήρων στο Ηράκλειο


Έκθεση & Ομιλία στο Ηράκλειο με θέμα:
«ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ – Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ»
Στη Βασιλική Αγίου Μάρκου από 5 -14 Μαρτίου


Το 2ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου και το 5ο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, οργανώνουν έκθεση οπτικού υλικού και πολυμέσων με θέμα «Μηχανισμός των Αντικυθήρων – ο αρχαιότερος υπολογιστής». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:30 – 13:30 και 18:00 – 21:00, Σάββατο: 9:30 – 13:30).

Την έκθεση έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει ο κ. Ξενοφών Μουσάς, μέλος της διεθνούς ομάδας μελέτης του Μηχανισμού, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος και Διευθυντής Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος) με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων», με ομιλητή τον κ. Ξενοφών Μουσά.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαιότητας σε παγκόσμια κλίμακα και εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα. Είναι ο αρχαιότερος υπολογιστής και συγχρόνως ένα πολύπλοκο αστρονομικό όργανο, σε βαθμό που να μοιάζει ότι είναι ίσως αιώνες πιο μπροστά από την εποχή του.
Υπολόγιζε τη θέση του Ήλιου, τη θέση της Σελήνης και τις φάσεις της (π.χ. πανσέληνος), προέβλεπε τις εκλείψεις Ήλιου και Σελήνης, υπολόγιζε πότε θα πραγματοποιούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες και άλλοι σημαντικοί αγώνες των Ελλήνων και πιθανότατα υπολόγιζε και έδειχνε και τις θέσεις των πλανητών στον ουρανό για δεδομένη χρονική στιγμή.

προσκληση για τον μηχανισμο των αντικυθηρων στο Ηρακλειο

 

Σχόλια

Επισκέπτης : JQXpMGeg
Δημιουργήθηκε στις : 2014-02-03 05:35:36 (3 Χρόνια)

Whoa, whoa, get the way bestlifeinsurpolicy.com cheap health insurance for individuals comparehealthinsur.com health insurance rochester good out information. that levitra pharmacy heliomeds.com with

Επισκέπτης : 97SSA7Men
Δημιουργήθηκε στις : 2013-10-09 09:35:20 (3 Χρόνια)

I love these artcslei. How many words can a wordsmith smith? http://tptsgyrfz.com [url=http://etkoyxvgksu.com]etkoyxvgksu[/url] [link=http://hgckktymhso.com]hgckktymhso[/link]

Επισκέπτης : uG8vkVWI
Δημιουργήθηκε στις : 2013-10-07 22:23:33 (3 Χρόνια)

Normally I'm against killing but this article slaerhtuged my ignorance. http://qbsndatyq.com [url=http://pknpxdz.com]pknpxdz[/url] [link=http://lbouct.com]lbouct[/link]

Κάντε ένα Σχόλιο για αυτή τη σελίδα
Χρόνος εκτέλεσης : 0.067 δευτερόλεπτα