ΧΟΡΗΓΟΙ

Κηλίδες


Οι κηλιδες μπορουν να παρατηρηθουν και στην φωτοσφαιρα και στην χρωμοσφαιρα.

Οι κηλιδες ειναι οι ψυχροτερες περιοχες πανω στον δισκο του ηλιου κατα 1.500 βαθμους κελσιου απο την υπολοιπη ηλιακη επιφανεια. Η κηλιδα αποτελειται απο δυο μερη. Την σκια και την παρασκια. Η σκια ειναι το μαυρο σημειο οπου δεν διακρινονται χαρακτηριστικα ενω η παρασκια ειναι η επιφανεια με πιο ανοικτο χρωμα γυρω απο την σκια.

Οι κηλιδες δημιουργουνται απο εντονα μαγνητικα πεδια τα οποια μαζευονται σε ενα συγκεκριμενο σημειο και εκτονωνονται με απροβλεπτους τροπους διαπερνωντας την επιφανεια του ηλιου. Η κηλιδα ειναι το σημειο εξοδου του μαγνητικου πεδιου απο μια περιοχη οπου η ροη ενεργειας απο το εσωτερικο του ηλιου ειναι περιορισμενη. Με λιγα λογια απο κει βγαινουν τεραστια μαγνητικα πεδια διαπερνωντας το πιο αδυναμο σημειο της επιφανειας του ηλιου.

Χωριζοντε στις πιο κατω κατηγοριες. (κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)


 

 


Ομάδες κηλίδων


Τι παρατηρουμε ατο λευκο φως με το τηλεσκοπιο μεταξυ των ομαδων των κηλιδων. Πως δημιουργουντε και πως επιδρουν τα μαγνητικα πεδια της μιας στην αλλη. Διαβαστε το παρακατω αρθρακι. (κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)


 ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΗΛΙΔΩΝ (SUNSPOT POLARITIES)

Πολλες φορες κοιτωντας τις κηλιδες δεν γνωριζουμε πως θα συμπεριφερθουν με βαση την πολικοτητα τους αλλα και τι πολικοτητα διαθετουν. Εδω υπαρχει πινακας που θα σας βοηθηση. Κοιταζοντας ετσι την φωτογραφια μιας ομαδας κηλιδων (σκια - παρασκια - νηματα) να καταλαβετε πολλα πραγματα γυρω απο αυτες. (κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
ΘΕΩΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ
(κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
TΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΚΗΛΙΔΑ
(κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)ΚΗΛΙΔΑ 1039 - 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΗΛΙΔΑ 1040 - 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΗΛΙΔΑ 1041 - 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΗΛΙΔΑ 1043 - 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΠΕΡΙΟΧΗ ΚΗΛΙΔΩΝ 1045

Η ενεργη ζωνη στο δυτικο χειλος.Χρόνος εκτέλεσης : 0.059 δευτερόλεπτα